Blog
MFB hitelprogram

MFB hitelprogram

Írta: Gali András

Nulla százalékos hitelt biztosít a Magyar Fejlesztési Bank családi házak és társasházi lakások energetikai felújítására. A beruházás költségeinek 90 %-ára igényelhető a támogatás, az elvárt önrész 10%. A hitel alsó határa 500.000 Ft, felső határa 10.000.000 Ft.

Hogyan induljunk?

Az alábbiakban kiemeljük a legfontosabb tudnivalókat a hitel kérelmezésével kapcsolatban, de az első és legfontosabb dolog, mielőtt döntést hozunk, hogy alaposan átolvassuk a hitelprogramok eljárási rendjét. Számos olyan részlet derülhet ki belőle, amelyet itt nem soroltunk fel, de a hitel felvételét megakadályozza, vagy az elképzelt formában nem teszi lehetővé. A "Lakóépületek energiahatékonyságának és megújuló energia felhasználásának növelését célzó hitel" területi elosztás alapján két kódszámon jelent meg:

Pest megye, Budapest » VEKOP-5.2.1-17

Összes többi megye » GINOP-8.4.1/A-17

A hitelkérelem a Magyar Fejlesztési Bank Zártkörűen Működő Részvénytársasággal (MFB Zrt.) szerződéses kapcsolatban álló Közvetítőkhöz nyújtható be. A Közvetítők listáját az MFB Zrt. a www.mfb.hu és a www.mfbpont.hu honlapokon teszi közzé. A beadás 2017. április 24-től lehetséges.

A hitelezhető pénzösszeg

Az energetikai koszerűsítés költségeinek 90%-ára adható hitel

A futamidő megválasztható, legfeljebb 20 év.

Ki igényelheti?

Milyen felújításra jár hitel?

A hitelprogramból kizárt természetes személyek

Nem nyújtható kölcsön

A hitel kérelmezésének költségei

A hitel kérelmezése díjmentes, de van néhány olyan költség, amely már a kérelem benyújtása előtt felmerül. Ilyen például a hiteles tualjdoni lap lekérésének díja, illetve a jelzálog fedezetként felajánlott ingatlanok értékbecslése.

Amire mindenképp szükség lesz a részvételhez, az egy-egy energiatanúsítvány a meglévő illetve a beruházás után tervezett állapotról. Ezeket a szakvéleményeket csak TÉ jelű kamarai jogosultsággal rendelkező tanúsító mérnök állíthatja ki. A témáról részletesebb cikket is írtunk, kifejezetten a GINOP és VEKOP hitelhez készülő energetikai tanúsítványokra vonatkozóan » A szakértői díj az épület bonyolultságától és elhelyezkedésétől függően 30 és 60 ezer Forint között adódik. Az Országos Tanúsító Központ várja ajánlatkérését a munkára!

Árajánlat a tanúsításra

Ha a hitelkérelmi dokumentációt nem Önmaga kívánja összeállítani, illetve ha az MFB ponton kapott segítség Önnek nem elegendő, akkor szüksége lesz egy pályázatíró közreműködésére, aki elvégzi Ön helyett a hitelkérlemi dokumentumok összeállítását. Ennek költségei 20 ezer Forint körül mozognak. Igény szerint tudunk Önnek megbízható, sikerdíjas alapon dolgozó pályázatírót közvetíteni.

Az előbbieken kívül más mérnöki költségek is lesznek, de ezek csak a hitel megítéléséről szóló döntés után, a kivitelezéskor merülnek fel. Ilyen lehet az épületgépészeti tervezés, gázterv készítés, kéményméretezés, az energetikai korszerűsítés típusától függően - ezeket is támogatja az állam.

Segíthetünk?

Keressen fel minket a 20-344-3964 telefonszámon vagy írjon e-mailt az info@orszagos-tanusito-kozpont.hu címre, és segítünk Önnek elindulni!

Az Országos Tanúsító Központ mérnöki hálózatában több szakértő is foglalkozik az MFB hitelhez kapcsolódó tanúsítvány készítéssel, a legtöbb ingatlanhoz tudunk közeli szakembert biztosítani.

További népszerű cikkek a blogon

Otthon Melege Program: Kazáncsere 2017
Hogy számoljuk az alapterületet CSOK-hoz?
x

Tisztelt Ügyfelünk!

Visszahívási kérését nem sikerült elküldeni, kérjük, próbálja újra!

Rendben

x

Tisztelt Ügyfelünk!

Visszahívási kérését elküldte rendszerünk.

Rendben