Energetikai Tudástár
Az energetikai tanúsítványok rögzítése

Az energetikai tanúsítványok rögzítése

Írta: Gali András

Az alábbi cikkben az energetikai tanúsítványok Országos Építésügyi Nyilvántartásban történő rögzítéséről adunk rövid tájékoztatást.

A tanúsítvány rögzítése a tanúsító mérnök feladata

Az energetikai tanúsítvány rögzítése során a tanúsító mérnök feltölti a saját számítógépén elkészített kalkulációkat az Országos Építésügyi Nyilvántartás (OÉNY) online adatbázisába. A feltöltött számításhoz a nyilvántartás egy egyedi azonosítót (ún. HET számot ») generál, és az adatbázisban rögzíti a dokumentumot.

A rögzítéshez az OÉNY hivatalos oldala itt érhető el »

Ha Ön tulajdonos: a tanúsítvány rögzítésével kapcsolatban Önnek, mint tulajdonosnak semmilyen feladata nincs.

A rögzített tanúsítványokat az OÉNY adatbázisa tárolja

A tanúsító által feltöltött és az OÉNY adatbázisában » rögzített tanúsítványok bárki által kereshetőek és lekérdezhetőek »

Ha Ön energetikai tanúsító mérnök

Ha Ön energetikai tanúsítói jogosultsággal rendelkező mérnök, és még soha nem készített tanúsítványt, akkor regisztrálnia kell magát az OÉNY rendszerébe. Ezt az ügyfélkapus regisztrációján keresztül tudja megtenni. Az E-tanúsítás vonatkozó szakmai információs oldalát itt érheti el. Az Országos Tanúsító Központ szívesen nyújt segítséget az induláshoz, akár szakmailag, akár helyi munkák közvetítésével. Vegye fel velünk a kapcsolatot!

További népszerű cikkek a Tudástárban

FF energetikai besorolási osztály
Energetikai tanúsítvány pótlap
Energetikai tanúsítványok lekérdezése
Mikor nem kötelező az energetikai tanúsítvány?
A költségoptimalizált követelményszint