Energetikai tanúsítvány ajánlatunk Hajdúszoboszlón

HÁZAK
90 m² alatt
15 000 Ft
HITELES ENERGIATANÚSÍTVÁNY
  • helyszíni műszaki felmérés alapján
  • jogosult mérnök által elkészítve
  • garantált, visszaigazolt áron
AMELY ELKÉSZÜL:
2
munkanapon belül
Kérdése van?

Árak Hajdúszoboszlón

0-50 m² 51-90 m² 91-120 m² 121-160 m²
Társasházi lakások 10 000 Ft 10 000 Ft - -
Családi házak 15 000 Ft 15 000 Ft 16 000 Ft 19 000 Ft
A táblázatban az energiatanúsítványért fizetendő bruttó végösszegek szerepelnek, Hajdúszoboszlón található családi házak és társasházi lakások esetén.

Egész Hajdú-Bihar megyében dolgozunk, a helyi árat az irányítószám alapján tudja megnézni, az alábbi űrlap segítségével.

Ajánlatkérő- és megrendelőlap
Kérjük adja meg az alábbi adatokat!

A Hajdúszoboszlón dolgozó mérnök

x
Péter

Péter

Épületgépész - Debreceni Egyetem
Tanúsítás Hajdúszoboszlón és térségében

2009-ben diplomáztam Debrecenben. Energetikai tanúsítványok mellett Energetikai szakreferens jelentéseket is készítek releváns cégek számára.

Ellenőrzött tanúsító
Tapasztalat
2000
tanúsítvány
Elkészítési idő
1-2
nap
Felmérés
7-18
óráig, akár hétvégén is
Bezárás

12 féle energetikai osztály

A jelenleg (2021) hatályos jogszabályok 12 féle energiaosztályt különböztetnek meg. A legmagasabb elérhető kategória az „AA++ Minimális energiaigényű”, a legalacsonyabb pedig a „JJ Kiemelkedően rossz”. A kategóriák segítségével az ingatlanok összehasonlíthatók egymással, az alacsonyabb osztályba tartozó ingatlanok energiahatékonysága rosszabb, a rezsiköltségek fajlagosan magasabbak. A minősítési rendszer igen szigorúnak mondható, a magasabb kategóriákat csak a legmodernebb, megújuló energiát is hasznosító épületek érik el. Az alábbiakban látható diagramon a Hajdú-Bihar megyében kiadott tanúsítványok energetikai minősítéseinek eloszlása látható, amely segítségével meg tudja becsülni, a saját ingatlanja milyennek számít.

energetikai osztályok

A Hajdú-Bihar megyében a közelmúltban készített tanúsítványok energetikai besorolásának megoszlása

A Hajdú-Bihar megyei energetikai besorolások átlaga

Mi ez? - Energetikai Tanúsítvány

Az energetikai tanúsítvány egy szakvélemény, amely az ingatlant értékeli energiahatékonysága szempontjából, egy 12 tagú skálán (lásd fent). A dokumentum tartalmát rendeletek határozzák meg, amelyek részletesen kitérnek a helyszínen felmérendő paraméterekre, az épületenergetikai számítások módszereire, és a szakvélemény formai megjelenésére. Csak a Magyar Mérnöki Kamara vagy a Magyar Építész Kamara tagjaként nyilvántartott, megfelelő jogosultsággal rendelkező szakértő állíthatja ki. Minden energiatanúsítvány rendelkezik egy ún. HET (Hiteles Energetikai Tanúsítvány) számmal, amelyet az Országos Építésügyi Nyilvántartás » generál. Erre a számra az ügyvédnek lesz szüksége, az ő feladata, hogy a szerződésben feltüntesse.

Kötelező tanúsítvánnyal rendelkezni:

Nem kötelező tanúsítvánnyal rendelkezni:

Hasznos tudnivalók

Így zajlik a tanúsítvány elkészítése

1
Megrendelését 2 munkaórán belül visszaigazoljuk, amit követően a mérnök felhívja Önt a rendeléskor megadott telefonszámán és időpontot egyeztetnek a felméréshez.

2
A műszaki felmérés körülbelül harminc perces, és az Önnel előre egyeztetett időpontban történik. Tervrajzokra nincs szükség, Öntől csak a helyrajzi szám fog kelleni.

3
A tanúsítvány 2 napos átfutással készül el, a dokumentumot személyesen átveheti (a találkozást a mérnökkel egyeztetik) vagy digitálisan és postai úton kapja meg.

x

Tisztelt Ügyfelünk!

Visszahívási kérését nem sikerült elküldeni, kérjük, próbálja újra!

Rendben

x

Tisztelt Ügyfelünk!

Visszahívási kérését elküldte rendszerünk, két munkaórán belül keresni fogjuk Önt.

Rendben