Energetikai tanúsítvány szolgáltatás Marcaliban

LAKÓHÁZAK
90 m² alatt
20 000 Ft
RENDELJEN HITELES ENERGIATANÚSÍTVÁNYT
  • amelyet minden hatóság és ügyvéd elfogad
  • 10 évig érvényes
  • felmérés alapján készül (az ár tartalmazza)
Kérdése van?

Árak Marcaliban

0-50 m² 51-90 m² 91-120 m² 121-160 m²
Társasházi lakások 15 000 Ft 16 000 Ft - -
Családi házak 20 000 Ft 20 000 Ft 20 000 Ft 22 000 Ft
Az energetikai tanúsítványért fizetendő bruttó végösszegek, Marcaliban található lakóingatlanok esetén.

Az árak tartalmazzák az összes díjtételt: kiszállás, műszaki felmérés, igény szerinti postázás, általános forgalmi adó. A megrendelő nevére szóló számlán az itt látható ár fog szerepelni. Egész Somogy és Zala megyében dolgozunk, ha az Ön lakása/háza nem Marcaliban található, az irányítószám megadásával tekintheti meg a fizetendő díjat, az alábbi űrlap segítségével.

Ajánlatkérő- és megrendelőlap
Kérjük adja meg az alábbi adatokat!

Tanúsító mérnökünk

Marian

Marian

Okleveles építészmérnök, műszaki tanár, energetikai tanúsító és szakértő
Elsősorban Kaposvár és vonzáskörzetében dolgozom.
Tapasztalat
880
tanúsítvány
Elkészítési idő
1-3 nap
hétvégén is
Felmérés
Rugalmas időpontokban, a megrendelői igénynek megfelelően.
Ellenőrzött tanúsító

1980-ban szereztem első diplomámat a Pécsi Pollack Mihály Műszaki Főiskolán, majd folyamatos továbbképzés mellett 2002-ben kiegészítő egyetemi diplomát szereztem. 2009 óta készítek tanúsítványokat, 2016-tól energetikai szakértőként is tevékenykedem. Építésztervezői és -kivitelezői tapasztalatom segít az épületszerkezetek beazonosításában.

Magyar Építész Kamarai jogosultsággal rendelkezem.

energetikai osztályok a tanúsítványban

Az elérhető energetikai osztályok

Az energiatanúsítványban jelenleg 12 féle energetikai osztály érhető el „AA++" és „JJ" között. Érdemes tudni, hogy a minősítési rendszer szigorúnak számít, a skála első felébe tartozó ingatlanok a jelenlegi szubjektív megítélés alapján nem számítanak elavultnak. Hasznos tudni továbbá, hogy régebben 10 osztályzatú volt a minősítési skála (A+ és I között), ez ma már nincs használatban. A korábbi tanúsítványok egy pótlap segítségével átsorolhatóak.

Hogyan készül a tanúsítvány?

1
Online megrendelését 2 munkaórán belül visszaigazoljuk, amit követően a kirendelt mérnök időpontot egyeztet Önnel a szemléhez.

2
A helyszíni felmérés körülbelül harminc perces. Öntől csak a helyrajzi szám fog kelleni, tervrajzok nem szükségesek.

3
Az egyeztetett határidőre elkészül a tanúsítvány (általánosan 2-3 nap), amelyet átvehet a készítő mérnöktől Marcaliban, vagy eljuttatja Önhöz e-mailben és postán.

A hiteles energetikai tanúsítvány bemutatása

Az energetikai tanúsítvány tartalmát több jogszabály határozza meg, amely részletesen kitér a helyszínen felmérendő adatokra, az épületfizikai számítás módszereire, és a szakvélemény formai megjelenésére. Ezek közül a 176/2008.(VI.30.) kormányrendelet a legfontosabb, ebben van rögzítve, hogy mikor kell és mikor nem kell elvégeztetni a vizsgálatot. A szakvéleményt kizárólag az MMK, illetve a MEK tagjaként nyilvántartott, "TÉ" jelű jogosultsággal rendelkező szakember állíthatja ki. Az energetikai számításokat fel kell tölteni az Országos Építésügyi Nyilvántartásba ». Minden szakvélemény rendelkezik egy ún. HET (Hiteles Energetikai Tanúsítvány) számmal, amelyet az országos nyilvántartás generál. Ezt a számot kell az ügyvédnek szerepeltetnie az adásvételi szerződésben.

Kötelező:

Nem kötelező:

Információ
+36-20-344-3964
x

Tisztelt Ügyfelünk!

Visszahívási kérését nem sikerült elküldeni, kérjük, próbálja újra!

Rendben

x

Tisztelt Ügyfelünk!

Visszahívási kérését elküldte rendszerünk.

Rendben