Így működik a hitelpályázati konstrukció

GINOP-8.4.1/A-17 és VEKOP-5.2.1-17 kódszámon

A nulla százalékos kamatozású hiteleket a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) finanszírozza, de a forrásra pályázni más bankoknál és pénzintézeteknél lehet. Ezek az intézetek mint hitelközvetítők működnek közre a folyamatban, a hitelszerződést már nem velük, hanem közvetlenül az MFB-vel kötik az ügyfelek. Ide fordulhatunk: B3 Takarék Szövetkezet, Budapest Bank Zrt., FHB Zrt., GRÁNIT Bank Zrt., Magyar TakarékBank Zrt. MKB Bank Zrt., NHB Növekedési Hitel Bank Zrt., OTP Bank Nyrt. A két hitelpályázatot GINOP-8.4.1/A-17 és VEKOP-5.2.1-17 kódszámon írták ki. Részletekkel kapcsolatban olvassa el blogbejegyzésünket az MFB hitelpályázatról!

A hitelprogramra magánszemélyek, társasházak és lakásszövetkezetek pályázhatnak. A felvehető összeg lakossági ügyfeleknek minimum 500.000 Ft, maximum 10.000.000 Ft.

Miután beadtuk a hitelkérelmünket, a bank elbírálja azt. Ha pozitív döntést hozott a pénzintézet, értesítést fogunk kapni a közjegyző előtti szerződéskötés időpontjáról. Kétmillió forint hitelösszeg felett jelzálogjogot is be kell jegyezni egy olyan ingatlanra, amely a kérelmező tulajdonában van.

A hitelkérelemhez két tanúsítvány fog kelleni

Íme a két típus:

A beruházás előtti állapotról

Szükséges egy hitelesített energetikai tanúsítvány, amelyben a beruházás előtti (jelenlegi) állapotot értékeli ki a tanúsító szakember.

A beruházás utáni (tervezett) állapotról

Szükséges egy tanúsítvány az energetikai fejlesztés után létrejövő (tervezett) állapotról. Ezzel kell igazolni az elért energiamegtakarítást.

Árajánlat e-mailben 2 órán belül

Az energetikai tanúsítvány elkészítésének menete:

1
Helyszíni szemle - 1 óraA tanúsító szakértő előre egyeztetett időpontban felméri az ingatlant, és válaszol minden felmerülő szakmai kérdésére.
2
Tanúsítvány a jelenlegi állapotról - 2-4 munkanapA jelenlegi állapotról hiteles tanúsítvány készül, ami a későbbi számítások alapjául szolgál.
3
Tanúsítvány a tervezett állapotról - 2-4 munkanap Energetikai elő-tanúsítvány készül a tervezett állapotról, a jelenlegi és a tervezett állapot különbsége is kiszámításra kerül.

GINOP-8.4.1/A-17

Ezen a kódszámon fut a 0%-os hitel országosan (Pest megyén kívül), a hivatalos pályázati kiírás itt tekinthető meg:

GINOP-8.4.1/A-17 »

VEKOP-5.2.1-17

Ezen a kódszámon fut a 0%-os hitel Budapesten és Pest megyében, a hivatalos pályázati kiírás itt tekinthető meg:

VEKOP-5.2.1-17 »

Napelemhez is

A támogatás napelem telepítésére is felhasználható, de érdemes tudnunk, a háztartási energiafogyasztásunknál nagyobb kapacitás nem létesíthető.

Teljes ügyintézéssel

Igény szerint vállaljuk a hitel kérelmezésének teljes ügyintézését is (pályázatírás, energetikai tanúsítás, beadás, kivitelezői szerződések előkészítése). Várjuk megkeresését!

Országosan

Országosan 19 jogosult helyi mérnökkel várjuk

Az Országos Tanúsító Központ aktív partnerei rendelkeznek a GINOP-8.4.1/A-17 és a VEKOP-5.2.1-17 energetikai hitelpályázatokhoz szükséges "TÉ" jelű mérnöki jogosultsággal. Minden esetben az ingatlanhoz legközelebb praktizáló szakértő partnerünket rendeljük ki Önhöz, így tartva alacsonyan a kiszállási költségeket.

Pályázatírás szolgáltatás

Az Országos Tanúsító Központ pályázatíró partnere kedvező feltételekkel készíti el lakossági beruházók hitelkérelmeit. Ajánljuk figyelmébe részletes pályázatírási tájékoztatónkat »

Hiánypótlásra garantáltan nem lesz szükség, mivel a pályázatíró minden részletét és buktatóját ismeri az ügymenetnek. Tudja azt is, mely intézetbe, mely ügyintézőhöz érdemes beadni az anyagot, hogy az elbírálási idő a lehető legrövidebb legyen.

Ezt tegye, ha pályázni szeretne a kamattámogatott hitelre!

Keressen fel egy MFB Pontot, itt mindenben segítséget tudnak nyújtani a hitellel kapcsolatban. Bizonyosodjon meg róla, hogy a kigondolt beruházás támogatott-e, illetve, hogy Önre személy szerint nem vonatkozik-e valmilyen kizáró feltétel.

Készíttesse el az energetikai tanúsítványokat egy jogosult mérnökkel (ajánlatkérés itt  »), aki egyúttal segítséget is nyújt Önnek a beruházás műszaki tartalmával kapcsolatban (pl.: hány centiméter hőszigetelést tegyen fel, milyen kazánt válasszon, mekkora nepelemet telepítsen stb.).

A hitelkérelem benyújtása után az elbírálás 2 hét és 3 hónap közötti szórást mutat, attól függően, hogy melyik intézetnél és milyen tartalommal kerül beadásra az anyag. Ha gyorsabb eljárást szeretne, vegyen igénybe pályázatírót (lásd jobb oldali keretes írásunk), aki pontosan ismeri az ügymenet minden részletét.

Információ
+36-20-344-3964
x

Tisztelt Ügyfelünk!

Visszahívási kérését nem sikerült elküldeni, kérjük, próbálja újra!

Rendben

x

Tisztelt Ügyfelünk!

Visszahívási kérését elküldte rendszerünk, két munkaórán belül keresni fogjuk Önt.

Rendben